dekton-bathroom-sky.jpg
Dekton® lanceert nieuwe collecties Onirika en Kraftizen

Ultracompacte oppervlakken zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Dekton® is een voorbeeld van Cosentino's innovatieve, ultracompacte en hoogwaardige oppervlak dat eindeloze ontwerpmogelijkheden biedt voor buiten- en binnenruimtes. De nieuwe collecties Onirika en Kraftizen zijn onmisbaar in het in- en exterieur.

 

Dekton®, bestaande uit twintig natuurlijke mineralen, wordt geproduceerd met technieken die ook in de glas-, porselein- en kwartsindustrie toegepast worden. Deze elementen worden onder extreem hoge druk, in een pers van 25.000 ton (2,5 keer het gewicht van de Eifeltoren), samengedrukt. In wezen bootst de nieuwe productietechnologie het natuurlijke proces van natuursteen na. Hierbij speelt een hoge druk en hoge temperatuur een cruciale rol. Duizenden jaren worden zo herleid tot enkele uren. Als gevolg van dit proces bevat Dekton® geen microdefecten die spanningen of zwakke punten veroorzaken en heeft het een porositeit van bijna nul. Cosentino compenseert haar volledige CO2-uitstoot gedurende de gehele levenscyclus van het product, waardoor Dekton® het enige 100% CO2-neutrale oppervlak op de markt is.


Superieure eigenschappen

Waarom zou je voor Dekton® kiezen? Het materiaal is kras-, vlek, hitte, UV en vorstbestendig en het vergt geen speciaal onderhoud. Door deze eigenschappen is het oppervlak toepasbaar op oneindig veel binnen- en buitenprojecten, zoals keukenwerkbladen, badkamerbladen, douchebakken, wastafels, wandbekleding, gevels vangebouwen, vloeren, meubels en zwembaden. Dit maakt het mogelijk om ruimtes te creëren met verschillende toepassingen die met elkaar matchen voor een uniforme look.De schoonheid van Onirika en Kraftizen
In de nieuwe Onirika collectie, dompelen acht gedurfde kleuren geïnspireerd op marmerpatronen je onder in een andere dimensie. De Texaanse interieurontwerpster Nina Magon liet voor deze samenwerking haar eigenzinnige en hoogstaande visie de bovenhand nemen, wat in combinatie met het Spaanse merk duurzaamheid, vooruitstrevende innovaties en tijdloze elegantie teweegbrengt.  

Een reeks van vijf veelzijdige, mooie en eerlijke kleuren die ook duurzaam en bestendig zijn, komen tot leven in de nieuwe Kraftizen-collectie met een mortex look. Een feest voor de zintuigen met afwerkingen en afmetingen, glanzende en extra matte kleuren die vloeren, wanden, tafels, werkbladen en elke ruimte inspireren en tijdloos mooi bekleden.

Geïnteresseerd? Vraag hier je offerte aan.

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies, gebaseerd op anonieme gegevens. We respecteren jouw privacy.