hoofdfoto-pagina-2.jpeg
DUURZAAMHEID & INNOVATIE HAND IN HAND

DUURZAAMHEID & INNOVATIE HAND IN HAND

“Graphenstone” is een naam die synoniem staat met duurzaamheid, innovatie en hoogwaardige afwerkingen in de wereld van interieurarchitectuur. Met een breed scala aan minerale verven en pleisters die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook ecologisch verantwoord, biedt “Cantera Bv” als distributeur van “Graphenstone”, oplossingen die perfect passen bij de moderne eisen van duurzame bouw- en renovatieprojecten.

Geschikt voor elk project

De producten die “Cantera BV” als distributeur aanbiedt, zijn veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan projecten. Denk hierbij aan:

  • Residentiële projecten: Verbeter de binnen luchtkwaliteit en zorg voor een duurzame en esthetisch aantrekkelijke afwerking in woningen.
  • Commerciële gebouwen: Verhoog de duurzaamheid en verminder onderhoudskosten in kantoren, winkels en hotels.
  • Gezondheidszorg: Zorg voor hygiënische en schimmelvrije omgevingen in ziekenhuizen en klinieken.
  • Onderwijsinstellingen: Creëer gezonde leeromgevingen met verbeterde luchtkwaliteit en duurzame materialen.
  • Historische renovaties: Gebruik de natuurlijke en ademende producten van de Earth Collection voor het restaureren van historische gebouwen zonder hun authenticiteit te verliezen.

De Toegevoegde Waarde van Grafeen: STERKTE, FLEXIBILITEIT & DUURZAAMHEID

“Graphenstone's” innovatieve toepassing van grafeenvezels in hun coatings en verven levert opmerkelijke verbeteringen op: verhoogde thermische geleidbaarheid, grotere taaiheid, flexibiliteit, sterkte en homogeniteit. Door deze technologie te gebruiken, ontwikkelt “Graphenstone” efficiëntere materialen die voldoen aan de eisen van de hedendaagse markt. Grafeen biedt niet alleen technische voordelen, maar draagt ook bij aan een duurzamer bouwproces, wat belangrijk is voor architecten die zowel kwaliteit als milieuvriendelijkheid nastreven.

hoe absorberen onze coatings co²?

Op kalk gebaseerdeGraphenstone”-coatings absorberen CO² dankzij hun natuurlijk carbonatatieproces tijdens het uitharden. Dit resulteert in een omgeving met een betere luchtkwaliteit. De meeste CO²-absorptie vindt plaats tijdens de eerste 28 dagen van uitharding, nadat de coating op het oppervlak is aangebracht.

AmbIentPro+

“AmbientPro+” is een innovatieve kalkverf die actief bijdraagt aan het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Deze verf bevat fotokatalytische eigenschappen die helpen om schadelijke stoffen en geuren af te breken wanneer ze worden blootgesteld aan licht. Dit maakt “AmbientPro+” uitermate geschikt voor woonhuizen, kantoren en openbare gebouwen waar de luchtkwaliteit een prioriteit is. Het behaalde “Cradle to Cradle-Gold” certificaat bewijst zijn milieuvriendelijke karakter.“EARTH COLLECTION”: natuurlijke schoonheid

“The Earth Collection” van “Graphenstone” omvat een reeks kalkverven en - pleisters, die volledig natuurlijk en ecologisch zijn. Deze producten zijn vervaardigd uit pure kalk en natuurlijke pigmenten, wat zorgt voor een ademende en gezonde muurafwerking. “The Earth Collection” biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke en tijdloze uitstraling, maar draagt ook bij aan een gezonde leefomgeving door de vochtregulerende en schimmelwerende eigenschappen. Bovendien zijn deze producten bijna volledig vrij van vluchtige organische stoffen (VOC's) en hebben ze de Europese Ecolabel-certificering, wat hun milieuvriendelijke en duurzame aard nog maar eens onderstreept​.

De “Siena” kalkverf van “Graphenstone” biedt een fluwelen uitstraling met een prachtig limewash-effect, eenvoudig aan te brengen met een blokwitter. De gebruiksvriendelijke pleisters, zoals “Modena” met een gladde textuur en “Firenzza” met een getextureerd oppervlak, zijn verkrijgbaar in 16 oogstrelende natuurtinten. Met slechts één tot twee lagen over een hechtingslaag creëer je een verbluffend resultaat dat zowel past in landelijke interieurs als in hedendaagse ontwerpen zoals japandi, wabi-sabi, ...PROSHIELD: DE ULTIEME BESCHERMING

“Graphenstone’s Proshield” is een geleidende verf ontwikkeld om te beschermen tegen elektromagnetische straling (EMR) van hoge en lage frequenties. Dankzij de geavanceerde grafeentechnologie vermindert het elektromagnetische vervuiling en interferentie tussen draadloze netwerken, wat de productiviteit van RFID- en wifi-systemen verbetert. Proshield heeft een water gebaseerde formule zonder metalen componenten, biedt een afschermingsefficiëntie van 32 dB bij 900 MHz en is eenvoudig aan te brengen met een korte haarroller of airless spuit. Voor optimale veiligheid moet het oppervlak geaard worden door een gekwalificeerde professional​.

Bekroond met Certificeringen

“Graphenstone” heeft diverse prestigieuze certificeringen behaald die hun toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit onderstrepen. Deze omvatten de Europese Ecolabel-certificering, die de milieuvriendelijke aard van hun producten aantoont, en de “Cradle to Cradle” certificering, die de volledige levenscyclus van producten beoordeelt. Daarnaast dragen hun producten bij aan groene bouwstandaarden wereldwijd, zoals bewezen door certificeringen van BREEAM en LEED​.Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies, gebaseerd op anonieme gegevens. We respecteren jouw privacy.