2l.jpg
Interieurarchitect of interieurvormgever

Binnenhuisarchitect, interieurvormgever, interieurstylist, …. Er zijn een heel aantal titels in de omgang en ze worden zelfs door elkaar gebruikt. Dat maakt het niet eenvoudig om de juiste partner te vinden voor jouw (ver)bouwing. Wat is nu precies het verschil?

Het verschil tussen een interieurarchitect en een interieurvormgever zit in het diploma. De eerste heeft een masterdiploma, de andere behaalde een bachelor. 

  • In de opleiding van interieurarchitect staat de structurele indeling van ruimtes centraal.
  • In de opleiding van interieurvormgever ligt de nadruk op de afwerking van de ruimtes.

Maar in de praktijk zien we dat er heel wat overlappingen zijn tussen de twee beroepen. Wettelijk mogen interieurarchitecten en interieurvormgevers zelfs dezelfde werken uitvoeren.

Het is belangrijk dat je jezelf goed informeert voor je met een van beiden in zee gaat voor jouw (ver)bouwproject. Want het zijn vooral de ervaring en het al afgelegde parcours (lees: gerealiseerde projecten) die jou véél meer kunnen vertellen over de (ver)bouwpartner die voor je zit dan het diploma. Enkele tips om je te helpen bij je keuze? 

  • Hou een kritisch gesprek,
  • vraag voldoende referenties,
  • en snuister eens goed door het portfolio van je interieurarchitect of -vormgever voor jullie samen aan het (ver)bouwen gaan! 

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies, gebaseerd op anonieme gegevens. We respecteren jouw privacy.