1l.jpg
FAQ

Hoeveel bedraagt het ereloon van een interieurarchitect of interieurvormgever?

De ontwerper zorgt niet alleen voor een verrassend mooi ontwerp maar neemt ook heel wat werk en zorgen van de klant over.

Voor dit werk zal de interieurarchitect een ereloon aanrekenen. Voor dit ereloon bestaan geen vaste barema’s. Het is ook niet langer toegelaten om vaste ereloon percentages te adviseren.

Elke ontwerper zal in overleg met de klant bepalen op welke manier het ereloon wordt verrekend. Dit kan zowel op basis van een percentage zijn, op uurtarief of met een forfaitaire kost.

 

Mag een interieurarchitect of interieurvormgever het beroep van architect uitoefenen?

Het beroep van architect is in België gereglementeerd en mag enkel worden uitgeoefend door architecten die aangesloten zijn bij de Orde van architecten.

De interieurarchitect of vormgever mag echter wel samenwerken met een architect voor die taken waarvoor de tussenkomst van een architect en of ingenieur vereist zijn.

Voor een optimaal resultaat adviseren we steeds om zoveel mogelijk samen te werken met de verschillende specialisten.

 

Mag een interieurarchitect of interieurvormgever optreden als aannemer?

In de erecode van interieurarchitect staat dat     hij/zij in alle omstandigheden de intellectuele vrijheid en vrijheid tot handelen zal beschermen. Indien hij/zij daden van koophandel stelt zal hij/zij de opdrachtgever duidelijk inlichten.

 

Waarom betrekken we best een interieurarchitect of interieurvormgever bij het begin van een bouw of verbouwproject?

De ontwerper gespecialiseerd in het interieur zal steeds denken vanuit het standpunt van de gebruiker in de volledig afgewerkte situatie.

Ze denken na over details zoals de afwerkingsmaterialen, het juiste type verlichting, de positie van het sanitair kraanwerk, de afwerking van de elektriciteit, raamdecoratie, enz…

Veel van deze details moeten al vast liggen voor de ruwbouw werken van start gaan. 

Daarom is het beter om van bij het eerste ontwerp samen te werken met een interieurarchitect of interieurvormgever.

 

Wat is het verschil tussen een interieurarchitect en een interieurvormgever?

 

 

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies, gebaseerd op anonieme gegevens. We respecteren jouw privacy.