3l.jpg
Wat doet een interieurarchitect?

Wie de woorden ‘ik zoek een interieurarchitect’ intikt in Google, kan op talrijke pagina’s zoekresultaten rekenen. Maar de ene interieurarchitect is de andere natuurlijk niet. Hoe scheid je het kaf van het koren, en vooral – hoe kies je de juiste interieurarchitect voor jouw project?

Laten we beginnen bij het begin. Waarvoor kan jij een interieurarchitect zoal inschakelen? Een interieurarchitect is expert in de indeling én afwerking van ruimtes. En dát zowel voor privé- als voor professionele projecten zoals restaurants, winkels, kantoren. Waar komt de keuken best en hoe staat die in verbinding met de woonkamer? Waar plaats je de trap waar geen ruimte voor lijkt te zijn? Hoe optimaliseer je de circulatie in een winkel of hoe zorg je ervoor dat jouw kantoor de juiste uitstraling heeft? Op die vragen weet een interieurarchitect het antwoord.

Voor een kind ontwerpt de interieurarchitect een ander interieur dan voor een oudere. Hier komt ook een stuk omgevingspsychologie bij kijken, welke omgeving heeft welke invloed op de gebruiker? De interieurarchitect ontwerpt vaak specifieke onderdelen van een ruimte op maat, zoals balies, kasten, zitbanken. De interieurarchitect pakt dus niet slechts de uitstraling van de ruimte aan, maar richt zich juist op de functie.

Wat is het verschil tussen een interieurarchitect en een interieurvormgever?

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies, gebaseerd op anonieme gegevens. We respecteren jouw privacy.